Sundhedsmæssige fordele

Nogle af fordelene ved at køre på ethjulet cykel omfatter brænde kalorier og øge dit niveau af koordination, koncentration og balance. Fordi unicykler ikke har nogen styr, kan rytterne kun brugs der mavemuskler og ben til at holde balancen. Dette hjælper dig med at opbygge et sundere kerne. Lange cykling sessioner vil også øge din puls, hvilket kan føre til en sundere hjerte-kar-system. Unicykel er en effektiv måde at komme i en lav-effekt træning for dem med beskadigede knæ og ben.

Følelsesmæssige og mental sundhed

Unicykling er en sjov aktivitet, uanset din evne niveau. At køre en unicykel er selv-motiverende og psykologisk stimulerende, fordi du vil bemærke forbedringer hver gang du kører. Nogle mennesker synes, at det giver dem en følelse af kontrol, når de kan opnå balance og køre på blot ét hjul.

Variation

Du vil aldrig løbe tør for udfordringer på en unicykel. Når du mestrer at køre fremad, kan du fokusere på at køre tilbage eller med den ene fod. Og når du mestre det, kan du altid lære at spille unicykel hockey. Du kan også lære forskellige unicykel stilarter, såsom mountain unicykling eller freestyling.

Overvejelser

Invester i diverse sikkerhedsudstyr for at beskytte din krop, når du falder.